DIY

Jak zrobić czekoladowe miseczki balonowe

Czekoladowe miseczki balonowe z posypką i lodami – czego można nie kochać w tym uroczym słodkim przysmaku? Zaangażuj dzieci w przygotowanie tego przysmaku, ponieważ jest tak samo zabawny w przygotowaniu, jak i jedzeniu!

Czekoladowe miseczki balonowe

Te czekoladowe miseczki mogą być używane do przechowywania lodów, owoców z bitą śmietaną lub dowolnego innego deseru. Po zjedzeniu lodów w środku, możesz zjeść miskę!

Składniki:

Ten przepis jest świetny, ponieważ wymaga tylko balonów i kilku prostych składników. Oto, czego będziesz potrzebować. Dokładne wymiary można znaleźć w karcie z przepisem znajdującej się na dole postu.

  1. Wafelki z białej czekolady – zamiast nich można użyć wiórków z białej czekolady.
  2. Posypka – Możesz również użyć pokruszonych ciasteczek, krakersów graham, a nawet precli. Sprawdzą się też inne małe cukierki.
  3. Lody – uwielbiam lody neapolitańskie, ale świat należy do ciebie. Wybierz swój ulubiony smak. Nie przepadasz za lodami? Spróbuj wypełnić tę posypaną balonami miskę ciasteczkami (takimi jak Oreos) lub cukierkami (Reese’s Cups).
  4. Banan – opcjonalnie do zrobienia bananowego splitu.
  5. Więcej posypek do dekoracji – każdy mały, nadający się do posypania słodki przysmak będzie odpowiedni. Spróbuj też posiekanych ciasteczek lub batoników.

Materiały:

Nie potrzebujesz niczego wymyślnego, aby zrobić te uroczyste balonowe miski, ale przed przystąpieniem do pracy sprawdź, czy w kuchni znajdują się następujące materiały.

  1. Miski do mieszania
  2. Trzepaczka
  3. Balony
  4. Papier pergaminowy

Instrukcje:

Rozpuść białą czekoladę. Postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Większość opakowań można podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund, mieszając co 30 sekund, ale należy postępować zgodnie z instrukcjami na opakowaniu!

Przygotuj czekoladowe miseczki. Zanurz spody balonów w roztopionej białej czekoladzie. Dokładnie obtocz każdy balonik na wysokości około 2-3 centymetrów. Obtocz pokryte białą czekoladą spody balonów w posypce, upewniając się, że pokryła całą powierzchnię. Powtórz czynność ze wszystkimi balonami.

Schłodzić. Umieść oblane balony na papierze pergaminowym w lodówce na 30 minut lub do momentu, aż czekolada stwardnieje.

Nadmuchać. Przeciąć balony w miejscu węzła bardzo drobnym nacięciem, aby umożliwić bardzo powolne spuszczenie powietrza i wyjąć opróżniony balon z powłoki z białej czekolady.

Napełnić. Napełnij balonowe miseczki z białej czekolady lodami neapolitańskimi, bananem i udekoruj posypką. Lub dowolnym innym nadzieniem!

Wariacje

Wspaniałą rzeczą w tych balonowych miseczkach jest to, że są bardzo wszechstronne. Możesz użyć dowolnego rodzaju czekolady (mlecznej, półsłodkiej, białej) do zrobienia samych miseczek. Jeśli chodzi o polewę do balonowych misek, można zaszaleć! Posypka to tylko jedna z opcji. Możesz użyć pokruszonych ciasteczek, pokruszonych krakersów graham, drobno posiekanych precli… co tylko chcesz!

Ponadto, możesz wypełnić miskę lodami o dowolnym smaku. Nie muszą to być nawet lody. Użyj tych zabawnych czekoladowych miseczek do przechowywania kubków masła orzechowego Reese’s, żelków itp. na następnej imprezie. Dzieci będą zachwycone.

Czy mogę zrobić to z wyprzedzeniem i zamrozić?

Jak najbardziej! Po przebiciu balonów, zawiń każdą czekoladową miseczkę w folię i przechowuj w zamrażarce. Będą tam szczęśliwe przez okres do 3 miesięcy. Prosimy o ostrożne obchodzenie się z miseczkamiUmieść je w zamrażarce, aby nie zostały zmiażdżone przez inne przedmioty. Przed napełnieniem misek należy je rozmrozić w lodówce.

Więcej zabawnych przepisów na desery

Jak zrobić miseczki czekoladowe

  • Rozpuść białą czekoladę. Postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Większość opakowań można podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund, mieszając między kolejnymi 30 sekundami, ale należy postępować zgodnie z instrukcjami na opakowaniu!

  • Przygotuj czekoladowe miseczki. Zanurz spody balonów w roztopionej białej czekoladzie. Dokładnie obtocz każdy balonik na wysokości około 2-3 centymetrów. Obtocz spody balonów w posypce, upewniając się, że pokryła całą powierzchnię. Powtórz czynność ze wszystkimi balonami.

  • Schłodzić. Umieść powlekane balony na papierze pergaminowym w lodówce na 30 minut lub do momentu, aż czekolada stwardnieje.

  • Pop. Przeciąć balony w miejscu węzła bardzo małym nacięciem, aby umożliwić bardzo powolne spuszczenie powietrza i wyjąć opróżniony balon z powłoki z białej czekolady.

  • Napełnij. Wypełnij balonowe miseczki z białej czekolady lodami neapolitańskimi, bananem i udekoruj posypką. Lub dowolnym innym nadzieniem!

Instrukcje przechowywania: Polecam cieszyć się tymi posypanymi miseczkami balonowymi od razu. Jeśli jednak nie masz wystarczająco chętnych brzuszków, aby zjeść je na świeżo, możesz zachować je na później. Ostrożnie owiń każdą miseczkę folią (tylko miseczki, nie nadzienie). Przechowuj je w lodówce przez maksymalnie 4 dni. Kiedy będziesz gotowy, aby się rozkoszować, napełnij miseczki lodami lub przekąskami i dodaj banana oraz posypkę. Moja czekolada jest gęsta lub gruba! Jeśli rozpuszczona czekolada jest zbyt gęsta, można dodać ½ łyżki oleju roślinnego i dobrze wymieszać, co powinno ją rozrzedzić. Wafle do topienia różnią się w zależności od marki, więc trudno powiedzieć, czy jeden będzie gęstszy od drugiego! Jeśli czekolada jest grudkowata, być może została przegrzana lub przypadkowo do miski dostała się woda. Obie te rzeczy spowodują, że rozpuszczona czekolada się zatrze.

Dodatkowe informacje

Może ci się również spodobać

Read More

Nasze recenzje

Ta oferta Sage Barista to obowiązkowy zakup dla kawoszy

parseInt(e,10)}else d=!1;return d}()){var m=new Promise((function(e,t){!function n(){(new Date).getTime()-f>=c?t(Error(c+”ms timeout exceeded”)):document.fonts.load(h(i,”’+i.family+'”’),a).then((function(t){1parseInt(t,10)||536===parseInt(t,10)&&11>=parseInt(t,10))),t=r&&(w==g&&v==g&&y==g||w==b&&v==b&&y==b||w==x&&v==x&&y==x)),t=!t),t&&(E.parentNode&&E.parentNode.removeChild(E),clearTimeout(l),e(i))}var u=new n(a),m=new n(a),p=new n(a),w=-1,v=-1,y=-1,g=-1,b=-1,x=-1,E=document.createElement(„div”);E.dir=”ltr”,o(u,h(i, „sans-serif”)),o(m,h(i, „serif”)),o(p,h(i, „monospace”)),E.appendChild(u.a),E.appendChild(m.a),E.appendChild(p.a),document.body.appendChild(E),g=u.a.offsetWidth,b=m.a.offsetWidth,x=p.a.offsetWidth,function e(){if((new Date).getTime()-f>=c)E.parentNode&&E.parentNode.removeChild(E),t(Error(c+”ms timeout exceeded”));else{var n=document.hidden;!0!==n&&void 0!==n||(w=u.a.offsetWidth,v=m.a.offsetWidth,y=p.a.offsetWidth,d()),l=setTimeout(e,50)}}(),s(u,(function(e){w=e,d()})),o(u,h(i,'”’+i.family+'”,sans-serif’)),s(m,(function(e){v=e,d()})),o(m,h(i,'”’+i.family+”,serif’)),s(p,(function(e){y=e,d()})),o(p,h(i,”’+i.family+”,monospace’))}))},e.exports=a}()},function(e,t,n){e.exports=n(2)},function(e,t,n){„use strict”;n.r(t);var o=n(0),i=n.n(o);!function(){if(-1!==document.cookie.indexOf(„fonts”)||!window.Promise)document.documentElement.classList.remove(„fonts-loading”),document.documentElement.classList.add(„fonts-loaded”);else{setTimeout((function(){var...
Czytaj dalej