DIY

Ciasto do zabawy, które zapoczątkowało książkę o rękodziele dla dzieci!

Ice Cream Play Dough jest jadalna, miękka i wygląda dokładnie jak lody! Ice Cream Play Dough jest idealna do zabawy w udawanie, a także do przyjaznego dzieciom rękodzieła. Świetnie nadaje się do zabawy w lodziarnię lub doskonalenia umiejętności motorycznych.

Ice Cream Play Dough

Z roku na rok okazuje się, że jest to jeden z najlepszych domowych przepisów na ciasto do zabawy! Jest to bezpieczne dla smaku zajęcie dla małych dzieci, przedszkolaków, a nawet większych dzieci, które chcą udawać, że prowadzą lodziarnię.

Składniki:

  1. Gotowy lukier
  2. Cukier puder

Smaki mogą być dowolne! Mogą to być truskawki, wanilia, czekolada i wiele innych! Zapach i kolor każdego ciasta lodowego jest tak zabawny, że stanowi idealne zajęcie dla dzieci.

Instrukcje:

Dodawaj cukier puder do lukru w powolnych krokach za pomocą końcówki do wyrabiania ciasta w mikserze, nieustannie skrobiąc boki miski.

Zanim dodasz cały cukier puder, dotknij ciasta do zabawy i jeśli wydaje się lepkie, dodaj resztę cukru pudru (kontynuując testowanie lepkości ciasta do zabawy z lodami).

Dałam Stelli i Mitchowi gałkę lodów i kilka rożków do lodów, aby mogli bawić się ciastem. Myślisz, że byli zadowoleni? Czy wiesz, jak trudno jest nakłonić 2- i 3-latka do siedzenia i zabawy przez tak długi czas? To było urocze……..

Wskazówka do przepisu

Jeśli dodałeś trochę za dużo cukru pudru i ciasto jest zbyt suche, nie martw się! Wystarczy skropić ciasto odrobiną oliwy z oliwek i BOOM! Problem rozwiązany!

Sprzątanie

Ciasto ma tendencję do wykazywania niewielkich oznak wysychania po około godzinie. Nie, nie wysycha całkowicie, ale małe płatki oddzielają się wokół stołu. Winę za to ponosi cukier puder. Jeśli zacznie wysychać od tak dużej ilości zabawy, wystarczy skropić je odrobiną oliwy z oliwek, a ciasto do zabawy powróci do normalnej konsystencji.

Należy jednak pamiętać, że podobnie jak wszystkie ciasta do zabawy, ten przepis zapewni sporo sprzątania. Pamiętaj, aby posprzątać ciasto ze stołu, gdy dzieci skończą zabawę. W przeciwnym razie cukier puder ma tendencję do wysychania i staje się trudny do usunięcia. Odrobina wody z mydłem usunie go jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki!

Przechowywanie

Ciasto do zabawy z lodami należy przechowywać w zamykanej torebce w lodówce. Gdy dzieci będą chciały ponownie się nim pobawić, pozostaw je na 30 minut, aby się ogrzało i osiągnęło temperaturę pokojową (w lodówce stwardnieje). Gdy ciasto osiągnie temperaturę pokojową, w razie potrzeby dodaj do niego odrobinę oliwy z oliwek i wróć do zabawy! To niesamowita zabawa!

Jak zabawny byłby ten pomysł na przyjęcie z motywem lodów? Dzieci mogą udawać, że prowadzą własną lodziarnię! Lody z ciasta do zabawy mają tak wiele zabawnych zastosowań i wszystkie dzieci je uwielbiają!

Akcesoria do lodów z ciastoliny

  • Łyżka do lodów
  • Rożki do lodów
  • Foremki do ciastek
  • Brokat
  • Posypka
  • Wałek do ciasta
  • Miski

adfgafg

Więcej rękodzieła przyjaznego dzieciom

Przepis na ciasto lodowe

  • Kubki miarowe

  • Elektryczny mikser stojący

  • Szpatułka

  • 1 filiżanka gotowego lukru
  • 2¾ szklanki cukru pudru
  • Dodawaj cukier puder do lukru powoli, używając końcówki do wyrabiania ciasta w mikserze, ciągle skrobiąc boki miski..

  • Zanim dodasz cały cukier puder, dotknij ciasta do zabawy i, jeśli wydaje się lepkie, dodaj resztę cukru pudru (nadal testuj „lepkość” i powiedz „nie” lepkiemu ciastu do zabawy).

  • Po dodaniu całego cukru pudru, ciasto do zabawy zacznie wyglądać jak lody w mikserze.

  • Rozwałkuj je w jedną dużą kulę i upewnij się, że nie jest krucha ani lepka. Jeśli przez przypadek dodałeś trochę za dużo cukru pudru, nie martw się! Wystarczy skropić ciasto odrobiną oliwy z oliwek i BOOM! Problem rozwiązany!

  • Jeśli ciasto na lody zacznie wysychać, dodaj odrobinę oliwy z oliwek.
  • Czyścić wodą z mydłem.

Może ci się również spodobać

Read More

Nasze recenzje

Nasza ulubiona oferta Nothing Ear 2 na Black Friday powraca – jeśli jesteś szybki

parseInt(e,10)}else d=!1;return d}()){var m=new Promise((function(e,t){!function n(){(new Date).getTime()-f>=c?t(Error(c+”ms timeout exceeded”)):document.fonts.load(h(i,”’+i.family+'”’),a).then((function(t){1parseInt(t,10)||536===parseInt(t,10)&&11>=parseInt(t,10))),t=r&&(w==g&&v==g&&y==g||w==b&&v==b&&y==b||w==x&&v==x&&y==x)),t=!t),t&&(E.parentNode&&E.parentNode.removeChild(E),clearTimeout(l),e(i))}var u=new n(a),m=new n(a),p=new n(a),w=-1,v=-1,y=-1,g=-1,b=-1,x=-1,E=document.createElement(„div”);E.dir=”ltr”,o(u,h(i, „sans-serif”)),o(m,h(i, „serif”)),o(p,h(i, „monospace”)),E.appendChild(u.a),E.appendChild(m.a),E.appendChild(p.a),document.body.appendChild(E),g=u.a.offsetWidth,b=m.a.offsetWidth,x=p.a.offsetWidth,function e(){if((new Date).getTime()-f>=c)E.parentNode&&E.parentNode.removeChild(E),t(Error(c+”ms timeout exceeded”));else{var n=document.hidden;!0!==n&&void 0!==n||(w=u.a.offsetWidth,v=m.a.offsetWidth,y=p.a.offsetWidth,d()),l=setTimeout(e,50)}}(),s(u,(function(e){w=e,d()})),o(u,h(i,'”’+i.family+”,sans-serif’)),s(m,(function(e){v=e,d()})),o(m,h(i,”’+i.family+”,serif’)),s(p,(function(e){y=e,d()})),o(p,h(i,”’+i.family+”,monospace’))}))},e.exports=a}()},function(e,t,n){e.exports=n(2)},function(e,t,n){„use strict”;n.r(t);var o=n(0),i=n.n(o);!function(){if(-1!==document.cookie.indexOf(„fonts”)||!window.Promise)document.documentElement.classList.remove(„fonts-loading”),document.documentElement.classList.add(„fonts-loaded”);else{setTimeout((function(){var...
Czytaj dalej