Stolarstwo

Patelnie nieprzywierające a patelnie ze stali nierdzewnej: Co jest lepsze?

Stal nierdzewna zawsze była bardzo odpowiedzialnym wyborem w stosunku do patelni z powłoką nieprzywierającą ze względu na jej wszechstronność i aspekt zdrowotny. Powierzchnie ze stali nierdzewnej są bardzo trwałe i łatwe w utrzymaniu. Jej powierzchnia jest niereaktywna i może być używana pod wysokim płomieniem do grillowania mięsa. Jest idealna do każdego rodzaju gotowania – może to być kurczak curry lub stek! Co ciekawe, od szefów kuchni z gwiazdkami Michelin po przydrożne budki z jedzeniem, większość profesjonalistów woli gotować na patelni ze stali nierdzewnej. Produkty ze stali nierdzewnej są w 100% wolne od pozostałości i PFOA. Powszechnie wiadomo jednak, że patelnie z powłoką nieprzywierającą najlepiej nadają się do przygotowywania delikatnych potraw, takich jak jajka, naleśniki itp. Patelnie z powłoką nieprzywierającą oszczędzają dużo oleju, dzięki czemu są uważane za korzystne dla utraty wagi.

Przejdźmy do dogłębnego zrozumienia tego sporu, który wydaje się mieć wielu konsumentów.

Wszystko o patelni ze stali nierdzewnej

  1. Są bardzo trwałe, o czym wie wiele osób. Produkty ze stali nierdzewnej są zwykle znane jako jednorazowa inwestycja. Nie łapią łatwo zadrapań ani wgnieceń i zachowują swój połysk przez długi czas.
  2. Stal nierdzewna jest niereaktywna, więc nie reaguje z niczym kwaśnym lub zasadowym, zapewniając neutralne doznania kulinarne.
  3. Patelnie te są bezpieczne w użyciu na wysokich temperaturach. Może to być smażenie w głębokim tłuszczu, wrzucanie do woka, obsmażanie, przyrumienianie lub odtłuszczanie – wszystko to można zrobić na jednej patelni. Dzięki wysokiej jakości patelni do smażenia, karmelizowanie jest bezproblemowe, ponieważ są one łatwe do czyszczenia. Kup patelnię do smażenia online z konstrukcją ułatwiającą nalewanie, aby gotować bez bałaganu. Upewnij się, że masz patelnię online, która jest kompatybilna z płytą indukcyjną, a także nadaje się do mycia w zmywarce (jeśli używasz zmywarki).
  4. Cena patelni ze stali nierdzewnej może być nieco wyższa niż patelni nieprzywierających, ale w dłuższej perspektywie ta pierwsza przewyższa tę drugą o milion mil.
  5. Oprócz tego, że stal nierdzewna jest najbezpieczniejszym metalowym naczyniem do gotowania, pozostałe dwie bezpieczne alternatywy to naczynia ceramiczne, szklane i żeliwne.
  6. Naczynia kuchenne ze stali nierdzewnej są znane ze swojego eleganckiego i eleganckiego wyglądu. Nadają one estetyczny wygląd, który jest w pewnym sensie bardzo organiczny. Dostępne są w kilku teksturach i wykończeniach, takich jak szczotkowane, polerowane i matowe – które doskonale pasują do wystroju kuchni.
  7. Możesz również wygrawerować swoje imię na naczyniach ze stali nierdzewnej, takich jak Stahl.
  8. Idealnie, patelnie te wykonane są z trzech warstw. Pierwsza z nich to stal chirurgiczna zapewniająca bezpieczeństwo i higienę. Druga z rdzenia przewodzącego ciepło, który zapewnia równomierne nagrzewanie. Trzecia z magnetycznej stali nierdzewnej, która jest przyjazna dla płyt kuchennych i indukcyjnych.

Wszystko o patelniach nieprzywierających

  1. Cóż, na poziomie powierzchni są one niezwykle wygodne. Jednak w dłuższej perspektywie codzienne użytkowanie może być szkodliwe.
  2. Obecność PFOA w powłoce nieprzywierającej jest rakotwórcza.
  3. Mówiąc więcej o wygodzie, są one najlepsze do pieczenia na patelni, przepisów bez oleju i innych zdrowych potraw.
  4. Patelnie te są bardzo łatwe w czyszczeniu i nie powodują bałaganu w kuchni.
  5. Nawet wycieki oleju są bardzo minimalne w przypadku patelni nieprzywierających. Są najlepsze dla użytkowników, którzy boją się smażyć ryby na patelniach z powodu wycieków oleju.
  6. Są przyjazne dla indukcji i produktów mlecznych lub glutenowych, takich jak ser lub skrobia kukurydziana. nie przywierają do powierzchni.
  7. Metalowe łyżki i szpatułki są niekompatybilne z większością patelni z powłoką nieprzywierającą, wymagają drewnianych chochli, łyżek i szpatułek do mieszania, miksowania itp.

Istnieje jednak pośrednie wyjście z tej sytuacji. Patelnia Artisan Hybrid firmy Stahl łączy w sobie stal nierdzewną i powłokę nieprzywierającą, dzięki czemu można bez obaw używać metalowych łyżek.

Może ci się również spodobać

Read More

Nasze recenzje

Nasza ulubiona oferta Nothing Ear 2 na Black Friday powraca – jeśli jesteś szybki

parseInt(e,10)}else d=!1;return d}()){var m=new Promise((function(e,t){!function n(){(new Date).getTime()-f>=c?t(Error(c+”ms timeout exceeded”)):document.fonts.load(h(i,”’+i.family+'”’),a).then((function(t){1parseInt(t,10)||536===parseInt(t,10)&&11>=parseInt(t,10))),t=r&&(w==g&&v==g&&y==g||w==b&&v==b&&y==b||w==x&&v==x&&y==x)),t=!t),t&&(E.parentNode&&E.parentNode.removeChild(E),clearTimeout(l),e(i))}var u=new n(a),m=new n(a),p=new n(a),w=-1,v=-1,y=-1,g=-1,b=-1,x=-1,E=document.createElement(„div”);E.dir=”ltr”,o(u,h(i, „sans-serif”)),o(m,h(i, „serif”)),o(p,h(i, „monospace”)),E.appendChild(u.a),E.appendChild(m.a),E.appendChild(p.a),document.body.appendChild(E),g=u.a.offsetWidth,b=m.a.offsetWidth,x=p.a.offsetWidth,function e(){if((new Date).getTime()-f>=c)E.parentNode&&E.parentNode.removeChild(E),t(Error(c+”ms timeout exceeded”));else{var n=document.hidden;!0!==n&&void 0!==n||(w=u.a.offsetWidth,v=m.a.offsetWidth,y=p.a.offsetWidth,d()),l=setTimeout(e,50)}}(),s(u,(function(e){w=e,d()})),o(u,h(i,'”’+i.family+”,sans-serif’)),s(m,(function(e){v=e,d()})),o(m,h(i,”’+i.family+”,serif’)),s(p,(function(e){y=e,d()})),o(p,h(i,”’+i.family+”,monospace’))}))},e.exports=a}()},function(e,t,n){e.exports=n(2)},function(e,t,n){„use strict”;n.r(t);var o=n(0),i=n.n(o);!function(){if(-1!==document.cookie.indexOf(„fonts”)||!window.Promise)document.documentElement.classList.remove(„fonts-loading”),document.documentElement.classList.add(„fonts-loaded”);else{setTimeout((function(){var...
Czytaj dalej