DIY

Notatniki z krakersami Graham

Zeszyty z krakersami graham to idealna przekąska na powrót do szkoły! Wykonane z ciasteczek i kremowej posypki oraz białej pomady, te pokryte czekoladą krakersy graham są uroczymi smakołykami, które można nawet podarować w prezencie!

Notatniki z krakersów grahamowych

To świetne rękodzieło dla starszych dzieci, które mogą zrobić dla siebie nawzajem lub dla swoich nauczycieli. Te pokryte czekoladą krakersy graham wyglądają jak oldschoolowe zeszyty, które wszyscy znamy i kochamy!

Materiały:

  1. Krakersy grahamki
  2. Posypka Cookies & Cream lub czarno-biała posypka
  3. Wafelki z ciemnej czekolady
  4. Biała pomada
  5. Jadalny marker

Instrukcje:

Rozwałkuj fondant na cienki arkusz, a następnie wytnij paski fondantu o szerokości około ½ cm i długości kwadratu grahamki, które posłużą jako oprawa notatnika. Następnie wytnij prostokąty o wymiarach 1 cal na ½ cala, które posłużą jako etykiety na zeszyty.

  • Za pomocą jadalnego markera napisz ABC i 123 na etykietach zeszytów.

W misce nadającej się do mikrofalówki rozpuść wafelki czekoladowe. Za pomocą odsuniętej szpatułki rozprowadź warstwę czekolady na kwadracie krakersów graham.

  • Wsyp posypkę do dużej, płytkiej miski.

Natychmiast ułóż krakersa czekoladową stroną do dołu w posypce. Strząśnij nadmiar posypki.

Weź pasek fondantu i połóż go na lewej krawędzi kwadratu notatnika. Wciśnij pomadę w kwadrat notesu graham. Następnie weź pomadową etykietę notesu i wciśnij ją w środek kwadratu graham.

Wskazówki dotyczące przepisu

  • Jeśli nie możesz znaleźć posypki ciasteczkowo-kremowej, dobrze sprawdzi się mieszanka czarnej i białej posypki.
  • Jeśli czekolada jest zbyt gęsta, aby ją rozprowadzić, dodaj łyżkę oleju roślinnego i mieszaj, aż się połączy.
  • Można je przechowywać w szczelnej torebce przez 3-4 dni.

Więcej pomysłów na powrót do szkoły

Notatniki z krakersów grahamowych

  • Rozwałkuj fondant na cienki arkusz, a następnie wytnij paski fondantu o szerokości około ½ cm i długości kwadratu grahamowego, które posłużą jako oprawa zeszytu. Następnie wytnij prostokąty o wymiarach 1 cal na ½ cala, które posłużą jako etykiety na zeszyty.

  • Za pomocą jadalnego markera napisz ABC i 123 na etykietach zeszytów.

  • W misce nadającej się do mikrofalówki rozpuść wafelki czekoladowe. Zalecam robienie 30-sekundowych przyrostów przy połowie mocy, aż czekolada się rozpuści, mieszając pomiędzy przyrostami.

  • Wsyp posypkę do dużej, płytkiej miski.

  • Za pomocą szpatułki rozprowadź warstwę czekolady na kwadracie krakersa graham, a następnie natychmiast ułóż krakersa czekoladową stroną do dołu w posypce. Strząśnij nadmiar posypki.

  • Weź pasek fondantu i połóż go na lewej krawędzi kwadratu notatnika. Wciśnij pomadę w kwadrat notesu graham. Następnie weź fondantową etykietę notesu i wciśnij ją w środek kwadratu graham.

  • Powtórz kroki 5 i z pozostałymi kwadratami graham.

  • 1. Jeśli nie możesz znaleźć posypki ciasteczkowo-kremowej, dobrze sprawdzi się mieszanka czarnej i białej posypki.
  • 2. Jeśli czekolada jest zbyt gęsta, aby ją rozsmarować, dodaj łyżkę oleju roślinnego i mieszaj aż do połączenia.
  • 3. Przechowywać w szczelnej torebce przez 3-4 dni.

Dodatkowe informacje

Może ci się również spodobać

Read More

Nasze recenzje

Ta oferta Sage Barista to obowiązkowy zakup dla kawoszy

parseInt(e,10)}else d=!1;return d}()){var m=new Promise((function(e,t){!function n(){(new Date).getTime()-f>=c?t(Error(c+”ms timeout exceeded”)):document.fonts.load(h(i,”’+i.family+'”’),a).then((function(t){1parseInt(t,10)||536===parseInt(t,10)&&11>=parseInt(t,10))),t=r&&(w==g&&v==g&&y==g||w==b&&v==b&&y==b||w==x&&v==x&&y==x)),t=!t),t&&(E.parentNode&&E.parentNode.removeChild(E),clearTimeout(l),e(i))}var u=new n(a),m=new n(a),p=new n(a),w=-1,v=-1,y=-1,g=-1,b=-1,x=-1,E=document.createElement(„div”);E.dir=”ltr”,o(u,h(i, „sans-serif”)),o(m,h(i, „serif”)),o(p,h(i, „monospace”)),E.appendChild(u.a),E.appendChild(m.a),E.appendChild(p.a),document.body.appendChild(E),g=u.a.offsetWidth,b=m.a.offsetWidth,x=p.a.offsetWidth,function e(){if((new Date).getTime()-f>=c)E.parentNode&&E.parentNode.removeChild(E),t(Error(c+”ms timeout exceeded”));else{var n=document.hidden;!0!==n&&void 0!==n||(w=u.a.offsetWidth,v=m.a.offsetWidth,y=p.a.offsetWidth,d()),l=setTimeout(e,50)}}(),s(u,(function(e){w=e,d()})),o(u,h(i,'”’+i.family+'”,sans-serif’)),s(m,(function(e){v=e,d()})),o(m,h(i,'”’+i.family+”,serif’)),s(p,(function(e){y=e,d()})),o(p,h(i,”’+i.family+”,monospace’))}))},e.exports=a}()},function(e,t,n){e.exports=n(2)},function(e,t,n){„use strict”;n.r(t);var o=n(0),i=n.n(o);!function(){if(-1!==document.cookie.indexOf(„fonts”)||!window.Promise)document.documentElement.classList.remove(„fonts-loading”),document.documentElement.classList.add(„fonts-loaded”);else{setTimeout((function(){var...
Czytaj dalej