DIY

ŁATWY przepis na chrupiące praliny!

Praline crunch to słodka, słona i chrupiąca przekąska, która jest przepysznie uzależniająca! Powstaje poprzez pokrycie Crispix i orzechów pekan puszystą, maślaną i cukrową polewą. Upieczone do perfekcji, to zawsze ulubieniec tłumów!

Praline Crunch

Chrupki pralinowe świetnie nadają się na przekąskę, imprezę lub jako domowy prezent! Uwielbiam to, jak topiące się masło, brązowy cukier i ekstrakt waniliowy sprawiają, że kuchnia pachnie. MNIAM! Jeśli uważasz, że ten smakołyk brzmi dobrze, nie przegap naszej karmelowej kukurydzy ptysiowej!

Składniki:

  1. Płatki zbożowe Crispix
  2. Połówki orzechów pekan
  3. Jasnobrązowy cukier
  4. Lekki syrop kukurydziany
  5. Masło
  6. Ekstrakt waniliowy
  7. Soda oczyszczona

Instrukcje:

Zacznij od wsypania płatków Crispix (całe pudełko!) do miski. Następnie wsyp na wierzch orzechy pekan. Delikatnie połącz płatki i orzechy w dużej misce.

W dużym rondlu na średnim ogniu dodaj brązowy cukier, syrop kukurydziany i masło.

Mieszaj mieszaninę, aż zacznie wrzeć. Podczas gotowania pojawi się kilka bąbelków, a brązowy cukier całkowicie rozpuści się w roztopionym maśle i syropie.

Wskazówka do przepisu

Zdejmij roztopioną mieszaninę z ognia. Ważne jest, aby nie dodawać wanilii, dopóki rondel nie zostanie zdjęty z ognia, ponieważ zawiera ona alkohol.

Dodaj ekstrakt waniliowy i sodę oczyszczoną. Na twoich oczach masa stanie się puszysta i gęsta! Wlej roztopioną mieszankę na mieszankę płatków zbożowych.

Delikatnie wymieszaj, a następnie wylej chrupki pralinowe na dużą patelnię, blachę do ciastek lub naczynie do pieczenia. W rozgrzanym piekarniku piecz przekąskę przez godzinę, od czasu do czasu mieszając. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia na papierze pergaminowym lub woskowanym. Następnie połam chrupki na kawałki wielkości kęsa.

Dlaczego mieszać co 20 minut?

Mieszanie pomaga całkowicie rozprowadzić słodką karmelową mieszankę na płatkach zbożowych i orzechach.

Więcej słodkich przekąsek

Przepis na chrupki pralinowe

  • Rozgrzej piekarnik do 250 ℉

  • W misce wymieszaj Crispix i orzechy pekan.

  • W dużym rondlu wymieszaj brązowy cukier, syrop kukurydziany i masło aż do wrzenia, regularnie mieszając.

  • Zdejmij rondel z ognia

  • Dodaj wanilię i sodę oczyszczoną (mieszanina stanie się puszysta!).

  • Wlać gorącą karmelową mieszankę do płatków zbożowych i delikatnie wymieszać.

  • Wylej chrupiące praliny na blachę do ciastek lub naczynie do pieczenia.

  • Piec przez 1 godzinę, mieszając co 20 minut.

  • Po upieczeniu wylej gorące pralinki na duży kawałek papieru woskowanego lub pergaminu i podziel pralinki na kawałki wielkości kęsa.

  • Pozostaw chrupki pralinowe do ostygnięcia. Następnie, smacznego!

Przechowywanie: Przechowuj resztki chrupek pralinowych w temperaturze pokojowej w szczelnym pojemniku lub torebce z zamkiem błyskawicznym.

Dodatkowe informacje

Może ci się również spodobać

Read More

Nasze recenzje

Ta oferta Sage Barista to obowiązkowy zakup dla kawoszy

parseInt(e,10)}else d=!1;return d}()){var m=new Promise((function(e,t){!function n(){(new Date).getTime()-f>=c?t(Error(c+”ms timeout exceeded”)):document.fonts.load(h(i,”’+i.family+'”’),a).then((function(t){1parseInt(t,10)||536===parseInt(t,10)&&11>=parseInt(t,10))),t=r&&(w==g&&v==g&&y==g||w==b&&v==b&&y==b||w==x&&v==x&&y==x)),t=!t),t&&(E.parentNode&&E.parentNode.removeChild(E),clearTimeout(l),e(i))}var u=new n(a),m=new n(a),p=new n(a),w=-1,v=-1,y=-1,g=-1,b=-1,x=-1,E=document.createElement(„div”);E.dir=”ltr”,o(u,h(i, „sans-serif”)),o(m,h(i, „serif”)),o(p,h(i, „monospace”)),E.appendChild(u.a),E.appendChild(m.a),E.appendChild(p.a),document.body.appendChild(E),g=u.a.offsetWidth,b=m.a.offsetWidth,x=p.a.offsetWidth,function e(){if((new Date).getTime()-f>=c)E.parentNode&&E.parentNode.removeChild(E),t(Error(c+”ms timeout exceeded”));else{var n=document.hidden;!0!==n&&void 0!==n||(w=u.a.offsetWidth,v=m.a.offsetWidth,y=p.a.offsetWidth,d()),l=setTimeout(e,50)}}(),s(u,(function(e){w=e,d()})),o(u,h(i,'”’+i.family+'”,sans-serif’)),s(m,(function(e){v=e,d()})),o(m,h(i,'”’+i.family+”,serif’)),s(p,(function(e){y=e,d()})),o(p,h(i,”’+i.family+”,monospace’))}))},e.exports=a}()},function(e,t,n){e.exports=n(2)},function(e,t,n){„use strict”;n.r(t);var o=n(0),i=n.n(o);!function(){if(-1!==document.cookie.indexOf(„fonts”)||!window.Promise)document.documentElement.classList.remove(„fonts-loading”),document.documentElement.classList.add(„fonts-loaded”);else{setTimeout((function(){var...
Czytaj dalej